انواع معدن الماس در سطح جهان
دو نوع معدن الماس در سطح جهان وجود دارد:
- معادن اولیه (Primary Deposit)
- معادن ثانویه (Secondary Deposit)
معادن اولیه (Primary Deposit)
شامل معادن Pipe (قیفی شکل) که توسط ماشین آلات سنگین الماس استخراج میگردد. در آفریقای جنوبی، استرالیا، آنگولا، روسیه و کانادا
معادن ثانویه (Secondary Deposit)
الماس هایی که به وسیله سنگ های حامل به سطح زمین رسیده اند و توسط جریان های آب انتقال پیدا کردند که دو دسته اند:
- معادن رودخانه ای (Alluvial) در هندوستان و برزیل
- معادن دریا (Marin) در غرب و جنوب غربی آفریقا
10 معدن بزرگ الماس در جهان
- Aykhal
- Jwaneng
- Udachny
- Nyurba
- Orapa
- Catoca
- Ekati
- Venetia
- Lomonosov
- Mir
در جهان حدود 38 معدن الماس معروف وجود دارد. قابل تأمل است که بسیاری از معادن الماس دنیا در روسیه و منطقه جنوب افریقا قرار گرفته اند. منطقه یاکوتا در روسیه، منطقه کیمبرلی در استرالیای غربی و منطقه سائوریموی آنگولا در افریقا از جمله مناطق استخراج الماس هستند. الماس های استخراج شده از هر معدن با معدن دیگر متفاوت بوده و دلیل این تفاوت این است که استخراج در زمان های مختلف انجام شده و درصد گوهر استحصالی در هر زمان متفاوت است و از کل الماس ها 25% فقط کیفیت گوهری دارند و بقیه استفاده صنعتی میشوند.
الماس در مته های حفاری چاه های نفت و گاز، دستگاه های برش یا ساینده (برش فولادهای آلیاژی)، در تولید قطعات اپتیک، قطعات موتورهای جت، مته های دندانپزشکی، تیغ های جراحی و تراش داخل رگ ها، به عنوان خنک کننده قطعات در لوازم الکترومغناطیسی پیشرفته و حتی در ساخت پنجره فضاپیمای پایونیر مورد استفاده قرار گرفته است.
امروزه نیمه رساناهای بسیاری چون سیلیکون در دستگاه های الکترونیکی بکار می روند، الماس ها با توجه به دامنه تغییرات حرارتی و سرعت فوق العاده بیشتر فقط در مقایسه با خلأ است که عنوان دومین نیمه رسانای برتر جهان را به خود اختصاص داده است. در صنعت قطعات الماس برای بریدن شیشه و پودر دانه ریز آن برای تراش و صیقل الماس های بزرگ و جواهرسازی بکار میرود. فیزیک دانان دانشگاه استنفورد با استفاده از الماس واره (کوچکترین بخش های الماس) موفق به ابداع باریک ترین سیم برق جهان به عرض سه اتم شده اند.
امروزه برای مصارف صنعتی، الماس صنعتی مصنوعی به دلیل ارزان بودن نسبت به نوع طبیعی آن مورد توجه قرار گرفته. به دلیل قابلیت در تغییر کیفیت تولید الماس های صنعتی مصنوعی با توجه به نوع تقاضا و کاربردشان بیشترین الماس های در این گروه از این راه تولید و روانه بازار بین المللی میگردد. مجموعاً 15 کشور توانایی تولید این الماس ها را دارند و در صدر آنها چین و آمریکا قرار دارند. جمهوری دموکرات کنگو رتبه نخست را در تولید الماس صنعتی طبیعی دارد و بعد از آن روسیه، استرالیا و بوتسوانا در آفریقای جنوبی قرار دارند.
اهمیت و محبوبیت جواهرات اصل کار شده با برلیان در فروشگاه های آنلاین طلا و جواهر و بازار طلا باعث شده که برند های مطرح و با اصالت بیش از پیش بر کیفیت برلیان ها نظارت و دقت داشته باشند تا جایگاه خود را در بازار طلا به عنوان برندی قابل اعتماد محکم کنند.